diumenge, 1 de febrer del 2015

CAMÍ A L'ESCOLA

Autora: Núria Baiget

A voltes ens costa transmetre la cultura de l'esforç. Els adults i els xiquets no parlen sempre el mateix idioma, o al menys, el mateix dialecte. Per això és molt interessant trobar llenguatges universals que puguen arribar a tots.


"CAMINO A LA ESCUELA" es un documental de Pascal Plisson patrocinat per la UNESCO (Organització de Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura), potser aquesta referència ens anime a vore-lo. De moment, ací teniu el trailer.




UNICEF considera que "Camino a la escuela" és una boníssima oportunitat de transmetre la importància del dret a l'educació i de la necessitat de fomentar les iniciatives que afavoreixen el seu compliment.

La organització recorda també que l'educació és un dret humà fonamental i una ferramenta decisiva per al desenvolupament de les persones i les societats.

57 milions de xiquets i xiquetes de tot el món no van a escola i una quantitat similar tenen una educació discontinua i deficient.

Potser reflexionem poc amb els nostres fills al voltant del dret a l'educació. Viure amb els drets a l'abast ens fa oblidar que són drets què hem d'exigir.

Per això, aquest documental pot ser una referència. L'esforç d'uns xiquets que sense gaudir del dret, lluiten per ell. Comprenen la importància de ser educats. És sacrifiquen durament per a aconseguir el seu objectiu, segurament més del que un adult seria capaç de fer en moltes ocasions.

Els drets impliquen deures, i encara que siga una interpretació pròpia i lliure d'aquest principi de la filosofia del dret, segurament és una obligació comprendre la importància de ser educats


Com a mínim, aquest dret implicarà l'obligació de defensar l'escolarització Universal, amb la garantía a l'accés a una educació primària, que forma part del octau Objectiu de Desenvolupament del Mileni (OMD) de la ONU (Organització de Naciones Unides).


El fet que tres xiquets demanen permís al seu clan per a deixar de ser guerrers i anar a l'escola ens hauria d'impactar...i de segur ho farà a l'ànima del xiquets que pensen que el seu sabre làser i la lluita amb els guerrers clons és molt més important que repassar per a l'examen de Medi.

Encara no he pogut vore el documental, ho confesse, però ho faré. De moment, vaig a lluitar amb l'examen de Medi...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada