dimecres, 17 de desembre del 2014

RECOMANACIONS DE FAPA-VALÈNCIA SOBRE LA CONSULTA LINGÜÍSTICA


S'ha publicat al DOCV l’orde que  desenvolupa el procediment d’autorització del projecte lingüístic de centre, establit en el Decret de Plurilingüisme, i la resolució per què s’acorda iniciar el procediment de determinació de la llengua base als centres d’Educació Infantil i Primària. En aquesta resolució s’estableixen els terminis per a la consulta a les famílies. Segons la resolució la consulta no serà vinculant, i, a més, es realitzarà per mitjans telemàtics.

Des de FAPA-VALÈNCIA manifestem el nostre rebuig a aquesta consulta per diversos motius:

-Perquè la preferència lingüística ja l’expressen les famílies a l’hora de matricular als seus fills i filles

-Perquè sembla que aquesta “voluntat” de tindre en compte l’opinió de les famílies no és coherent amb la retallada de participació d’aquestes en el Consell Escolar, que ha imposat la mateixa Conselleria amb les instruccions de començament de curs

-Perquè ens crida l’atenció la possibilitat de facilitar la participació amb tots els mitjans posibles, sobre tot, tenint en compte que acabem de passar per una campanya d’eleccions a Consells Escolars amb un recolzament pràcticament inexistent, per part de la Conselleria.

Per tant, volem demanar-vos que manifesteu la vostra oposició, no participant en aquesta consulta.


LA CONSULTA:
1-NO ÉS VINCULANT. 
No és veritat que en aquesta consulta les famílies decidisquen res. La Consulta no és vinculant, només expressen una opinió que pot ser considerada o no segons el criteri de la Conselleria d'Educació. No hi ha ni un mínim de participació per a què la consulta siga vàlida i manquen les mínimes garanties democràtiques. 

2- CREA CONFUSIÓ 
No és cert que les famílies puguen triar tal com anuncien els 
cartells entre valencià/anglés o castellà/anglés. Eixos programes no existeixen en el sistema educatiu valencià. Ningú pot triar no estudiar castellà o no estudiar valencià. La consulta és enganyosa. 

3. NO S'HA INFORMAT 
No existeix cap campanya informativa real a les famílies sobre els 
programes i els seus resultats. Penjar un cartell o facilitar un full a l'alumnat no és suficient. A més la data de votació telemàtica, el 19 de desembre , quan els centres educatius estan preparant les festes de Nadal és absolutament inapropiada. 

Per tot aquestos motius us adrecem les recomanacions d'Escola 
Valenciana: 

   • Recomanem la NO PARTICIPACIÓ EN LA CONSULTA .

Els vots legitimarien un procés propagandístic per part de la Conselleria d'Educació fet sense el consens dels principals agents de la comunitat educativa. La consulta només busca obrir un conflicte lingüístic inexistent en el centre, a més, recordem que la consulta és totalment no vinculant i per tant innecessària. 

   • Cal que la direcció del centre publique obligatòriament el cens el dia 15 de desembre al tauler d'anuncis. 
   • La nota informativa cal copiar-la literalment del DOCV i entregar-la el dia 18 de desembre a totes les famílies, ja que és quan finalitza el termini. 
   • Les famílies que vulguen votar hauran de passar físicament per la direcció del centre per demanar la credencial que haureu de generar a ‹http://www.cece.gva.es/webitaca/val/pares_alumnes.htm›. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada